Alpha-cursus:

Op zondag 29 september 2019 start een nieuwe Alpha-cursus (kijk verder onderaan voor alle data).

Wat is Alpha
Ontmoeten-vragen-ontdekken!
Bij Alpha krijgt iedereen de mogelijkheid om in circa tien bijeenkomsten en een weekend op een ontspannen manier te ontdekken wat het christelijk geloof inhoudt. Stel al je vragen en praat met andere deelnemers door over boeiende onderwerpen. De cursus is laagdrempelig, leerzaam en ook gewoon leuk! 

Meer dan 24 miljoen mensen wereldwijd hebben Alpha gedaan. In Nederland waren dat er ruim 265.000. Alpha wordt gegeven in kerken, cafés, studentenverenigingen, jongerenclubs en zelfs in gevangenissen. Alpha is gratis en dat is meestal inclusief een maaltijd!

Voor wie
Vraag je je af of er meer is? Ben je op zoek naar de zin van je leven? Loop je rond met andere levensvragen of wil je meer te weten komen over het Christelijk geloof? Dan is de Alpha-cursus echt iets voor jou.

Waarom
Je ontmoet leuke, nieuwe mensen. Je denkt samen na over inspirerende onderwerpen. Iedereen komt met zijn eigen vragen en ideeën. Daar is alle ruimte voor. En het is helemaal gratis.

Hoe werkt het
Elke Alpha avond begint om 17.30 uur met een gezellige en lekkere warme maaltijd. Na het eten luister je naar een kort inspirerend verhaal over een van de onderwerpen. Daarna is er alle ruimte om je vragen en gedachten te delen. De avond eindigt om uiterlijk 21.00 uur. Halverwege de cursus is er een weekend bijeenkomst van vrijdagavond tot en met zaterdagavond.

Meer informatie
We zijn van plan om najaar van 2019 weer een Alpha-cursus te geven in Driebergen. Heb je belangstelling dan kun je je aanmelden (alphacursusindriebergen@gmail.com). Kijk voor meer informatie over de Alpha-cursus op www.alphacursus.nl. Mocht je behoefte hebben aan een persoonlijk antwoord op je vragen of over de inhoud van de cursus, mail dan naar Hester Touwen: hestertouwen@gmail.com.

Bekijk deze YouTube-filmpjes als inleiding op de Alpha-cursus:

– film nieuw (najaar 2019): (Ferdinand: Als iemand me al aankeek…): Klik hier

– film 1 (Wel vijf keer uitgenodigd): klik hier
– film 2 (Hey, ik ken je nog niet): klik hier
– film 3 (Over de zin van het leven dacht ik niet na): klik hier

Een ander informatief filmpje vind je hier: klik hier

Het voorlopige rooster voor najaar 2019 is als volgt:
29 sept: Start: Wie is Jezus?
6 okt: Waarom stierf Jezus?
13 okt: Hoe kun je geloven?
20 okt: Bidden: waarom en hoe?
27 okt: De bijbel lezen: waarom en hoe?
1,2 nov: Weekend over Heilige Geest
10 nov: Hoe leidt God ons?
17 nov: Hoe kan ik het kwade weerstaan?
24 nov: Waarom en hoe zou ik het anderen vertellen?
1 dec: Geneest God ook nu nog?
8 dec: Hoe zit het met de kerk?
15 dec: Afsluiting en hoe nu verder