Alpha-cursus:

Wat is Alpha
Ontmoeten-vragen-ontdekken!
Bij Alpha krijgt iedereen de mogelijkheid om in circa tien bijeenkomsten en een weekend op een ontspannen manier te ontdekken wat het christelijk geloof inhoudt. Stel al je vragen en praat met andere deelnemers door over boeiende onderwerpen. De cursus is laagdrempelig, leerzaam en ook gewoon leuk! 

Meer dan 24 miljoen mensen wereldwijd hebben Alpha gedaan. In Nederland waren dat er ruim 265.000. Alpha wordt gegeven in kerken, cafés, studentenverenigingen, jongerenclubs en zelfs in gevangenissen. Alpha is gratis en dat is meestal inclusief een maaltijd!

Voor wie
Vraag je je af of er meer is? Ben je op zoek naar de zin van je leven? Loop je rond met andere levensvragen of wil je meer te weten komen over het Christelijk geloof? Dan is de Alpha-cursus echt iets voor jou.

Waarom
Je ontmoet leuke, nieuwe mensen. Je denkt samen na over inspirerende onderwerpen. Iedereen komt met zijn eigen vragen en ideeën. Daar is alle ruimte voor. En het is helemaal gratis.

Hoe werkt het
Elke Alpha avond begint om 17.30 uur met een gezellige en lekkere warme maaltijd. Na het eten luister je naar een kort inspirerend verhaal over een van de onderwerpen. Daarna is er alle ruimte om je vragen en gedachten te delen. De avond eindigt om uiterlijk 21.00 uur. Halverwege de cursus is er een weekend bijeenkomst van vrijdagavond tot en met zaterdagavond.

Meer informatie
Op dit moment wordt er geen Alpha-cursus gegeven, maar we zullen zeker de komende maanden weer met een Alpha beginnen. Heb je belangstelling om in de toekomst wel een Alpha via Traject24 te volgen, dan kun je je wel alvast aanmelden (alphacursusindriebergen@gmail.com). Kijk voor meer informatie over de Alpha-cursus op www.alphacursus.nl. Mocht je behoefte hebben aan een persoonlijk antwoord op je vragen of over de inhoud van de cursus mail dan naar: alphacursusindriebergen@gmail.com of bel met Marjolein Nijst op nummer 06-29448460.

Bekijk deze YouTube-filmpjes als inleiding op de Alpha-cursus:
– film 1 (Wel vijf keer uitgenodigd): klik hier
– film 2 (Hey, ik ken je nog niet): klik hier
– film 3 (Over de zin van het leven dacht ik niet na): klik hier

Een ander informatief filmpje vind je hier: klik hier