Mannenontbijt

In 2014 zijn we binnen Traject24 begonnen met een maandelijks Mannenontbijt op de zaterdagmorgen, van 8.00 tot 9.30 uur. Deze activiteit voorziet in een behoefte en groeide uit tot een niet meer weg te denken maandelijkse ontmoeting van Traject24-mannen. Overigens zijn ook mannen van buiten onze gemeente hartelijk welkom! 15 mannen of meer nemen actief deel. Wil je dit eens een keer meemaken, dan ben je hartelijk welkom!

Doel en werkwijze van het Mannenontbijt

Dit is ons doel:
– Onderlinge vriendschappen versterken en broederschap ontwikkelen.
– Mannen enthousiast maken over Gods Woord en bijbelse principes, met name rond het aspect ‘man-zijn’.
– Inhoudelijk hier en daar aansluiting zoeken bij het jaarthema van de Traject24-kringen of de algemene focus in Traject24.

En zo doen we het:
– Elke 1e zaterdag van de maand van 8.00-9.30 uur
– Steeds twee mannen vragen om het inhoudelijk samen voor te bereiden
– Hoofdstukken uit het boek Man als uitgangspunt nemen
– Gewoon onderling contact; plenair iets van inleiding; bespreking ook in groepjes van 3 à 4
– Misschien af en toe samen bidden voor concrete punten

We schromen niet de diepte in te gaan.

Data voor het Mannenontbijt voor 2019

Voor de 2e helft van 2019 zijn de volgende data gepland:
– zaterdag 7 september
– zaterdag 5 oktober
– zaterdag 2 november
– zaterdag 7 december

Dus praktisch:
– 1e zaterdag van de maand
– 8.00-9.30 uur
– Locatie: ’t Hoge Licht, Klaproos 2, Driebergen

Vanwege de catering graag van tevoren even opgeven: mannen@traject24.nl.

Lees onderaan deze pagina wat meer over onze motivatie!

Sponsor Ruud en Johan

Speciale zondag 30 juni

Op zondag 30 juni staat de bijeenkomst helemaal in het teken van de Ondergrondse Kerk. Spreker is dan Willem Jansen van Open Doors. De achtergrond hiervan is dat Ruud van der Werf en Johan van Houwelingen in oktober via de 4e Musketier een ultieme sportieve uitdaging aangaan voor sponsoring van de vervolgde christenen in Noord-Korea. Hoe we Ruud en Johan kunnen sponsoren, vinden we op de website of ze zullen het ons op 30 juni vertellen.

Hoe kunnen wij helpen?

Helpen jullie ons mee te strijden voor gerechtigheid voor onze vervolgde broeders en zusters in Noord-Korea?!
In oktober gaan Ruud en Johan een sportieve uitdaging aan gecombineerd met een reis naar de vervolgde kerk in Korea.
Ruud gaat daar 120 kilometer fietsen en Johan 63 kilometer hardlopen. Dit is hun uileg:
Wij hebben buiten deze ultieme sportieve uitdaging ook een andere uitdaging; beiden € 10.000,- aan sponsorgeld bij elkaar krijgen! Met dit geld kunnen we een significante steun bieden.
Daarom de vraag: Wil je ons sponsoren?
Dit kan via de website: www.muskathlon.com. Op deze site kun je ons als ’deelnemer’ vinden en kun je via een link ons sponsoren. Daarnaast kun je ook donateur worden van ’Open Doors’. Je schrijft dan een machtiging uit voor € 7,- per maand. En dit levert ons per machtiging (fictief) € 250,- op. Als je dit wilt, neem dan even contact met ons op; wij hebben daarvoor namelijk speciale machtigingskaarten.
Namens onze broeders en zusters in Noord-Korea: Bedankt!
– Ruud van der Werf
(06 27 15 11 05 – rjvdwerf@gmail.com)
– Johan van Houwelingen
(06 13 67 31 04 – hannesjvh@gmail.com)

 

Een nieuw initiatief van de Traject24-mannen

Op zaterdag 2 december 2017 hebben de mannen van het Mannenontbijt afgesproken om een Whatsapp-groep te starten. Doel is om klussen en klussers met elkaar in contact te brengen en zo iets te betekenen voor onze (directe) omgeving. Om zo, als het ware, onze diaconale opdracht in de praktijk te brengen. Overigens: velen van ons doen dat natuurlijk al lang(er)!

Een paar voorbeelden:
• Je hebt zelf, thuis, een klusje dat je nu echt eens gedaan wilt hebben. Maar je hebt net wat handen tekort. Vraag hulp via de Watsappgroep.
• Je, al of niet eenzame, en misschien oudere buurtgenoot (M/V) heeft een klus in of rond huis, heeft vervoer nodig, computerhulp, een advies of wil graag 1x per week een schaakspelletje of iets dergelijks spelen (zoals Piet zo mooi vertelde). Vraag hulp via de Whatsappgroep;.
• Je werkt in een vrijwilligersproject of iets dergelijks en denkt ‘ik heb wat mannen nodig gedurende een paar uur, een dagdeel of langer’. Vraag hulp via de Whatsappgroep.

Het gaat – even voor de helderheid – niet om complete verbouwingen en dergelijke en/of om langdurige projecten (daarvoor hebben we trouwens voldoende professionals in onze mannenontbijtgroep die graag een offerte uitbrengen).

Spelregels:
• Je aanmelden is helemaal vrijwillig.
• Als er een oproep komt (of je doet er zelf een), dan is reageren niet verplicht.
• Dus: als je niet kunt of wilt, hoef je niet te reageren.
• Hulpvragers kunnen zowel lid zijn van Traject24 of niet.
• We experimenteren hier een aantal maanden mee en evalueren dan.
• Je telefoon moet geschikt zijn voor WhatsApp.

Hoe doe je mee?
Door jouw 06-nummer door te geven aan mannen@traject24,nl; wij voegen jou/jouw nummer dan als deelnemer toe aan de whatsappgroep.

Laten we gewoon eens kijken of dit werkt…

Wout Dekker (06-53 42 61 72) – Roel Vermaas (06-22 39 02 84)

Kampvuuravond voor mannen

Op vrijdag 15 januari 2016 was er het (eerste) Kampvuuravond voor mannen in Driebergen, een initiatief dat werd gesteund door Traject24 & 4e Musketier (www.de4emusketier.nl). Spreker was Kris Vermaas, co-auteur van het Inspiratieboek Man, over het thema ’Verantwoordelijkheid als mannen’. De pagina’s van zijn presentatie zijn in een pdf-bestand hier te bekijken: KrisVermaas-Mannen-Verantwoordelijkheid
Deze avond was bedoeld voor mannen van alle leeftijden, gelovig of niet, jong of wat ouder. Tussen de 70 en 90 mannen deden mee. Het was een fantastische avond, met goede muziek, een inspirerende toespraak, hamburgers, bier, veel goede gesprekken en een flink kampvuur.

Waarom een MANNENontbijt?

De motivatie van de schrijvers van het Boek MAN vormt ook de achtergrond van het Traject24 MANNENontbijt; daarom geven we hieronder die visie weer.

Een uitnodiging voor gesprek van man tot man

• Adam zweeg op het moment dat Eva de appel nam. Vandaag de dag zwijgen veel mannen nog steeds op cruciale momenten.
• Jona liep weg toen God iets van hem vroeg. Vandaag de dag lopen veel mannen weg van hun verantwoordelijkheden en kiezen voor de makkelijke weg.
• David liet zich verleiden op het moment dat zijn beste vriend, zijn vertrouweling, zijn broeder, er niet meer was. Vandaag de dag missen veel mannen broeders om hen scherp te houden.

Drie mannen uit de bijbel die in feite net zo handelden als veel mannen dat vandaag de dag nog steeds doen.

Vanuit een persoonlijke zoektocht naar verantwoordelijkheid, broederschap en mannelijkheid hebben wij (JaapJan Boer en Kris Vermaas) samen met een aantal anderen het boek ‘MAN’ geschreven.

In het boek komen 52 thema’s aan de orde die voor de meeste mannen herkenbaar zijn. Ook de lastige en mooie thema’s, over de relatie met je vader, porno, seks, verleidingen, leiderschap, de kerk, verantwoordelijkheid nemen, vrouwen, passie, geestelijke strijd, vriendschap. Het boek daagt de lezer uit, aan de hand van prikkelende en persoonlijke teksten, quotes en vragen. Dit boek is dan ook niet bedoeld om rustig door te lezen.

Het is een uitnodiging tot een gesprek, een avontuur. Ons gebed is dat mannen door dit boek met God en elkaar in gesprek komen over wie ze zijn, waar ze mee worstelen, wat hun verlangen en passie is.  Zodat we samen op gaan staan, onze verantwoordelijk nemen en strijders voor de Eeuwige worden. En, in de woorden van Bono, ‘that is not a burden. That is an adventure!’

Wat zouden we het gaaf vinden als oudere mannen dit boek gaan lezen met jongere mannen, en vaders met hun zoons. Of vrienden – broeders – met elkaar, in groepen, in tweetallen. In kerken, studentenverengingen of als sportteam. We hopen dat mannen in gesprek komen over hun worstelingen, hun passie, de uitdaging die zij zien voor hun leven, hun visie op de kerk, en op vrouwen. Zodat er generaties ontstaan van mannen die leiding durven nemen, hun broeders kunnen opbouwen, op durven staan en hun verantwoordelijkheid nemen. Zou het Koninkrijk van God daarmee zichtbaar kunnen worden?

Ga het avontuur aan!