Paas-zondag: Onverwacht weerzien

Voor 1e Paasdag (zondag 12 april) zijn voorbereidingen in volle gang. Het thema is ’Onverwacht weerzien’. Hariët Tarpeh heeft – net als twee weken geleden – een filmpje opgenomen in de aanloop naar Pasen. Je kunt het op YouTube bekijken. De Paasbijeenkomst zal op soortgelijke wijze als afgelopen zondag te zien zijn via www.kerkdienstgemist.nl; dus vanaf 12.00 uur. Er wordt ook een kort kindermoment in opgenomen.

Andere mogelijkheden voor de zondagen tijdens Corona

– De landelijke Protestantse Kerk verzorgt in samenwerking met de EO meditaties op televisie: NPO2 om 9.20 uur.
Hour of Power op RTL5; zondag om 8.00 uur en herhaling om 9.00 uur.
Mozaiek0318 livestream-uitzendingen om 11.00 uur: www.mozaiek0318.nl/go/actueel/livestream.
De Lichtboog in Houten (hier komen sommige van onze sprekers vandaan) livestream-uitzendingen om 9.00 en 11.30 uur: www.delichtboog.nl.
Je zou ook nog eens een toespraak kunnen beluisteren van de afgelopen maanden; er staan er ongeveer 10 op de website: www.traject24.nl/toespraken.
En er zijn vast nog wel talloze andere mogelijkheden.

En de kinderen?

Voor kinderen zijn er ook allerlei mogelijkheden, online. Veel ouders weten dit zelf wel te vinden, maar we noemen er een paar:
– Bijbel Basics
Moie momenten rond de Bijbel, gewoon thuis aan de keukentafel. Het Nederlands Bijbelgenootschap biedt voor de komende zondagen het Bijbel Basics materiaal in aangepaste vorm aan, speciaal gericht op de gezinssituatie. Dit materiaal is gratis beschikbaar als download. Hier kun je je registreren: www.debijbel.nl/bijbelbasics.
– Digitale kinderactiviteiten
Voor de kinderen thuis biedt Matthijs Vlaardingerbroek de komende weken een leuk, online kinderprogramma aan, zodat de kinderen thuis toch iets rondom een Bijbelverhaal kunnen doen. Het eerste programma gaat over  Abram. Bij elk verhaal een paar video’s: een goocheltruc, een poppenvideo en veel meer: https://creatiefkinderwerk.nl/corona.

De bijeenkomsten van Traject24 zijn gewoonlijk op zondag, om 12.00 uur in ’t Hoge Licht, Klaproos 2, Driebergen. Vanaf 11.45 uur welkom met koffie/thee. Voor kinderen zijn er aparte programma’s. (Vanwege Corona dus tijdelijk NIET!)

Samen Jezus leren volgen in deze tijd