Alpha

Met enige regelmaat wordt er een Alpha georganiseerd. Op dit moment is de planning nog niet vastgelegd. Onderstaand al wel meer informatie over wat Alpha inhoudt en de mogelijkheid om je interesse aan te geven.

Wat is Alpha
Ontmoeten-vragen-ontdekken!
Bij Alpha krijgt iedereen de mogelijkheid om in circa tien bijeenkomsten en een weekend op een ontspannen manier te ontdekken wat het christelijk geloof inhoudt. Stel al je vragen en praat met andere deelnemers door over boeiende onderwerpen. De cursus is laagdrempelig, leerzaam en ook gewoon leuk! 

Meer dan 24 miljoen mensen wereldwijd hebben Alpha gedaan. In Nederland waren dat er ruim 265.000. Alpha wordt gegeven in kerken, cafés, studentenverenigingen, jongerenclubs en zelfs in gevangenissen. Alpha is gratis en dat is meestal inclusief een maaltijd!

Voor wie
Vraag je je af of er meer is? Ben je op zoek naar de zin van je leven? Loop je rond met andere levensvragen of wil je meer te weten komen over het Christelijk geloof? Dan is de Alpha-cursus echt iets voor jou.

Waarom
Je ontmoet leuke, nieuwe mensen. Je denkt samen na over inspirerende onderwerpen. Iedereen komt met zijn eigen vragen en ideeën. Daar is alle ruimte voor. En het is helemaal gratis.

Hoe werkt het
In coronatijd wordt Alpha gehouden in een online-bijeenkomst van 1,5 uur. Dan kun je lekker met je eigen bakje koffie of thee aansluiten.
In andere seizoenen begint een Alpha-avond met een gezellige en lekkere warme maaltijd. Na het eten luister je naar een kort inspirerend verhaal over een van de onderwerpen. Daarna is er alle ruimte om je vragen en gedachten te delen. Halverwege de cursus is er een weekend-bijeenkomst van vrijdagavond tot en met zaterdagavond.

Meer informatie
Heb je belangstelling om een keer een Alpha mee te maken, dan kun je je aanmelden (alphacursusindriebergen@gmail.com). Kijk voor meer informatie over Alpha op www.alphacursus.nl. Mocht je behoefte hebben aan een persoonlijk antwoord op je vragen of over de inhoud van de cursus, mail dan naar Hester Touwen: hestertouwen@gmail.com.

Bekijk deze YouTube-filmpjes als inleiding op de Alpha-cursus:

– film nieuw (najaar 2019): (Ferdinand: Als iemand me al aankeek…): Klik hier

– film 1 (Wel vijf keer uitgenodigd): klik hier
– film 2 (Hey, ik ken je nog niet): klik hier
– film 3 (Over de zin van het leven dacht ik niet na): klik hier

Een ander informatief filmpje vind je hier: klik hier