Parenting Children Course

Wat is de Parenting Children Course?

Met andere ouders stilstaan bij jouw unieke rol als opvoeder. Dat is de Parenting Children Course. Aan de hand van vijf inspirerende thema’s wissel je ervaringen uit en denk je na over de opvoeding.
De cursus bestaat uit vijf avonden met de volgende onderwerpen:
• Basis, bouwen aan veiligheid
• Behoeften, ontdekken van genegenheid
• Grenzen, ontwikkelen van vrijheid
• Relaties, leren van sociale vaardigheid
• Ruimte, groeien naar zelfstandigheid

De Parenting Children Course is een plek voor ontmoeting, herkenning en inspiratie. Je praat samen met andere ouders over herkenbare uitdagingen en ontvangt handvatten, tips en nieuwe ideeën voor thuis. Want iedere ouder wil graag het beste voor zijn kind!

Voor wie is de Parenting Children Course?

• Loop je rond met vragen over opvoeding?
• Vraag je je af hoe jij je kinderen kunt stimuleren in hun ontwikkeling?
• Hoe je belangrijke waarden integreert in je opvoeding?
• Ben je op zoek naar een juiste balans tussen loslaten en grenzen stellen?
Dan is Parenting Children Course echt iets voor jou! De cursus is voor ouders van 0 tot 10-jarigen. Het is voor iedere ouder, ongeacht burgerlijke staat, culturele achtergrond of levensovertuiging. De cursus is gebaseerd op christelijke principes, maar is relevant voor zowel christelijke als niet-christelijke opvoeders.

Hoe werkt de Parenting Children Course?

De cursus wordt op verschillende locaties gegeven: in huiskamers, kerken, scholen of op een sportclub.
De avond begint met een gezellige aangeklede kop koffie/thee. Daarna is er een inleiding over het onderwerp van die avond. Dan gaan we in kleinere groepen uiteen om met elkaar door te praten. Geen vraag is te gek om te stellen!

Waarom de Parenting Children Course?

Opvoeden doe je samen! Je ontmoet andere ouders, herkent dezelfde uitdagingen en valkuilen en denkt samen na over vragen rondom de ontwikkeling van jullie kinderen. En natuurlijk lach je ook om elkaars anekdotes! Iedereen komt met eigen vragen, verhalen en ideeën. Daar is alle ruimte voor. After all, it takes a village to raise a child!

Praktisch:

Wanneer en waar? Via de Traject24-weekbrief en op deze pagina maken we bekend als we gaan starten.
We vragen aan de deelnemers een bijdrage in de kosten (voor werkboek, koffie en thee en lekkers); welk bedrag is nog niet bekend.